Dating 40plus
Welkom bij 40plus.be
Dé ontmoetingsplek voor 40-plussers
Menu
Dating
Chat
Datingsites
Gratis dating
Liefde
Contact: Man zoekt vrouw
Partner
Relatie
Relatiebureau
Vrienden
Flirt
Match
Dating boven de 50
Seniorendating

Vind nieuwe vrienden met 40plus

Het vinden van nieuwe vrienden kan best lastig zijn, vooral als u vrienden zoekt met dezelfde interesse als uzelf. Dat kan iemand zijn om samen mee naar de oerwouden in de Amazone te reizen of iemand om mee naar de plaatselijke bioscoop te gaan.

Hier op 40plus vindt u eenvoudig andere mensen met dezelfde interesse en sluit u gemakkelijke nieuwe vriendschappen.

Vrienden gezocht: Velen van ons zijn eenzaam

Men hoort het vaak in de media: Vlamingen zijn gelukkige mensen en ook al is de financiële crisis soms lastig, gaat het over het geheel genomen goed. Maar velen van ons zijn niet zo gelukkig, bijvoorbeeld diegenen die niemand hebben om het dagelijkse geluk en de zorgen mee te delen.

Sommige mensen zijn introvert, anderen in zichzelf gekeerd. Het is ook niet gemakkelijk om in grote gezelschappen te zijn en soms kan het lastig zijn om samen met een ander individu te zijn. Dat betekent niet dat u niet sociaal bent; het betekent gewoon dat u het iets lastiger vindt om sociaal te zijn.

Anderen hebben de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en vinden het moeilijk om in het werkloze leven nieuwe mensen te ontmoeten en in de sociale behoeften te voorzien. Het kan ook voorkomen dat u zich eenzaam voelt vanwege een scheiding, sterfgeval, verhuizing of vele andere oorzaken. Misschien voelt u zich zelfs eenzaam zonder echt alleen te zijn; gewoon omdat u intimiteit mist.

Wat de oorzaak van de eenzaamheid ook is, het probleem voor veel mensen die zich eenzaam voelen is hetzelfde: het is lastig om nieuwe vrienden te ontmoeten.

Facebook vrienden

Hoeveel vrienden heeft u?


Een tiener die op Facebook kijkt kan misschien jaloers worden als hij ziet dat een kennis 467 vrienden heeft en hij zelf ”maar” 32. Maar als men iets ouder wordt en beter kan prioriteren ontdekt men, dat het veel beter kan zijn om 2 goede vrienden te hebben dan 200 vage kennissen. Het draait in de realiteit niet om het aantal vrienden, maar om de vrienden waarop men kan vertrouwen.

Echte vrienden zijn diegenen, waarop u kunt vertrouwen

Sommige mensen die zich niet eenzaam voelen hebben misschien maar één goede vriend. Een vriend waar men alles mee kan delen en die het leven speciaal maakt. Anderen hebben misschien wel 100 vrienden, maar voelen zich toch eenzaam. Men ontdekt zijn echte vrienden door zich af te vragen welke mensen er voor u in een crisissituatie zullen zijn. Als u bijv. in het ziekenhuis belandt; wie zal er langskomen om u te bezoeken met een doos chocolade en bemoedigende woorden?

Divider

Eenzaamheid kan lastig te doorbreken zijn


EenzaamheidAls men zich eenzaam voelt, kan het voorkomen dat men liever binnen blijft en geen sociale activiteiten opzoekt. Als men lang alleen is geweest, beginnen sommige mensen te denken dat ze ”anders” zijn en dat niemand ze aardig vindt. Deze eenzame mensen geven zichzelf met andere woorden geen kans om te zien hoe het leven ook zou kunnen zijn.

Doorbreek het patroon


Als u nu denkt: ik heb geen mogelijkheden om mijn eenzaamheid te doorbreken, omdat niemand interesse heeft om mij te leren kennen, dan hebt u het fout! We hebben allemaal iets te bieden en de enige reden dat u zo denkt is dat u een te lage eigenwaarde heeft. Denk terug aan periodes in uw leven, waarin u het goed had en denk aan alle mensen die u blij heeft gemaakt met uw gezelschap. Er zitten veel goede dingen in u en als u zich eenzaam voelt, bent u de enige die daar iets aan kan doen.

Kruip uit uw schulp, ontmoet nieuwe mensen en kijk wat er gebeurt. Het kan in het begin best moeilijk zijn, met name als u lang eenzaam bent geweest, maar houd vol. Met verloop van tijd zult u het patroon doorbreken en een aantal geweldige vrienden vinden.

Divider

Inspiratie voor het ontmoeten van nieuwe vrienden


Er zijn letterlijk duizenden manieren om nieuwe vrienden te ontmoeten. De meest gangbare zijn via het werk, een opleiding, vrijetijdsactiviteiten of via andere kennissen.

Op het werk

Heeft u een baan, overweeg dan bijv. of één van uw collega’s wellicht een vriend zou kunnen worden. Als u samen goed kunt praten, overweeg dan om te vragen of jullie eventueel een keer na werktijd samen kunnen gaan biljarten/koffiedrinken/borrelen (of wat er goed bij uw situatie past). Daar is niets mis mee. Als hij/zij eigenlijk geen zin heeft om iets sociaals met collega’s te ondernemen zult u dat zeker op een zeer nette manier horen en is er niets aan de hand. Andersom kan het ook zo zijn, dat de interesse wel aanwezig is en er in de loop der tijd een mooie vriendschap ontstaat.

Tijdens de opleiding

Volgt u een opleiding, doe dan mee aan sociale activiteiten. Ga bijvoorbeeld mee naar de vrijdagmiddagborrel; na één of twee drankjes kan het gemakkelijker zijn om te praten. Gaat u naar een school waar u zich eenzaam en buitengesloten voelt en waar u niets gemeen heeft met de anderen, overweeg dan serieus om naar een andere klas te gaan of een andere richting te kiezen. Daar is ”niets verkeerds aan”; u bent gewoon in een situatie gekomen waarin u zich in een ongelukkige rol bevindt. Een opleiding is belangrijk, maar het is nog belangrijker dat u deze opleiding als een onbeschadigd mens af kunt ronden.

fitnessVia vrijetijdsactiviteiten

Bent u op zoek naar een vriendschap naast uw werk/opleiding, dan zijn er erg veel mogelijkheden. Bedenk welke interesses u heeft of wat u eventueel interessant zou kunnen vinden en meld u aan bij de plaatselijke club. Dat zou bijv. kunnen zijn:
  • Poker
  • Patchwork
  • Polka
  • Pilates

Via websites of clubs

Er zijn ook erg veel ontmoetingsplekken voor eenzame mensen. Er zijn ook veel verenigingen en clubs voor eenzame mensen. Zoek gewoon op Google, dan zult u het zien.

40plus.dk is een mogelijkheid voor volwassenen die ouder zijn dan 40 jaar


U bent terechtgekomen op 40plus, waar u duizenden rijpe singles vindt (evenals mensen met een vaste relatie) die allemaal gemeen hebben, dat ze graag nieuwe mensen willen leren kennen. Bent u ook ouder dan 40, dan zijn er veel mogelijkheden om uw sociale leven hier te beginnen. Hier op 40plus worden bijv. wekelijks meerdere evenementen georganiseerd, waarbij u zowel vrienden als eventuele partners ”in het echte leven” kunt ontmoeten. De events worden door het hele land georganiseerd. Daarnaast hebben we chatrooms, forums en veel meer, waar u met alle andere 40plussers kunt praten.

Wilt u 40plus eens proberen, dan kan dat door hier te klikken om een profiel aan te maken. Kijk daarna in de chat, forums, events, etc. en wees niet langer bang. Laat u zien op de chat, meld u aan voor een event en plotseling zult u zich afvragen waarom u eigenlijk zo lang eenzaam bent geweest. Dat hebben erg veel anderen hier op de site al meegemaakt, dus waarom zou dat voor u niet kunnen?

Erg veel succes de komende tijd en onthoud: U bent een geweldig mens en hebt veel te bieden!
40plus Danmark | 40plus Sverige | Contact