Dating 40plus
Welkom bij 40plus.be
Dé ontmoetingsplek voor 40-plussers
Menu
Dating
Chat
Datingsites
Gratis dating
Liefde
Contact: Man zoekt vrouw
Partner
Relatie
Relatiebureau
Vrienden
Flirt
Match
Dating boven de 50
Seniorendating

Seniorendating

Seniordating is een ruim begrip en staat voor het zoeken naar een geliefde als men tussen de 40 en 90 jaar oud is. Hier op 40plus kunt u zoeken tussen veel Belgische singles; er zit vast en zeker iemand voor u tussen. 40plus is een ontmoetingsplek met een serieus karakter voor Belgen van boven de 40.

Maak gewoon een profiel aan en ga snel aan de slag.

Senior dating – een goede manier om leeftijdsgenoten te vinden

Senior dating opent een hele reeks mogelijkheden. Waar het voorheen voor sommige oudere mensen lastig kon zijn om een partner of nieuwe vrienden te vinden, kan dat nu met slechts een muisklik.

Deze website heet 40plus, dus hier vindt u singles in de leeftijd van 40-100 jaar. Er is plek voor alle leeftijdscategorieën binnen het ”volwassen” publiek, of u zichzelf nu als senior ziet of niet. Maar wanneer is men eigenlijk senior en waarom is seniordating zo populair? Die vragen zal ik in dit artikel proberen te beantwoorden.

Wanneer is men "senior" ?


Dat is een interessante vraag. De grens wanneer men als senior wordt aangeduid verschilt enorm tussen bijvoorbeeld sport, het werkzame leven of wanneer we in het algemeen spreken. In het ene geval is men senior als men ouder is dan 30, in andere gevallen als men ouder is dan 65.

Het is geen vaststaande grens en het woord senior kan voor sommige mensen wat negatief overkomen, omdat het ouder kan klinken dan men zich daadwerkelijk voelt.

In dit artikel definiëren we het begrip senior als de leeftijd van 60-65 jaar en ouder. Simpelweg omdat dat voor veel mensen ”de derde leeftijd” is: de leeftijd waarop het werkzame leven erop zit en er een nieuw leven ontstaat met nieuwe vrijheden en beperkingen. Vrijheden omdat men meer tijd kan besteden aan interesses, vriendschappen en familiaire relaties en beperkingen, omdat het afsluiten van het werkzame leven o.a. ook het einde is van veel sociale relaties in het dagelijks leven.

Divider

Seniordating: Waarom een leeftijdsbeperking aan de liefde – kan er geen romantiek tussen leeftijdscategorieën ontstaan?


Natuurlijk wordt de liefde niet beperkt door leeftijd. Veel van ons kennen stellen, waarin het leeftijdsverschil groot is, maar waarin de liefde bloeit. Toch bestaat de grootste kans op het vinden van een prachtige partner, als men zijn zoektocht enigszins stuurt. Er zijn ook betere kansen op het delen van zijn leven en interesses als men zich enigszins in dezelfde levensfase bevindt. Ik weet zeker, dat het een tijdje interessant kan zijn om een partner te hebben die twee keer zo jong is als uzelf, maar na een poosje zult u de zinvolle gesprekken, het gezamenlijke perspectief en de gemeenschappelijke doelen missen.

Waardoor is dating voor senioren zo populair?


Het is natuurlijk een feit, dat het eenvoudig is en een hele reeks mogelijkheden opent die men nergens anders vindt. Als men wat ouder is en niet meer werkt, kan het lastig zijn om het sociale leven te onderhouden en juist het sociale leven is zo belangrijk voor mensen. Het kan ook moeilijk zijn om een partner te vinden als men niet zoveel onder de mensen komt.

Met seniordating kan men o.a. nieuwe sociale relaties aangaan en nieuwe vrienden met dezelfde interesses ontmoeten. Het biedt ook de mogelijkheid om een partner / geliefde te vinden door te zoeken tussen leeftijds- en streekgenoten.

Het is eenvoudig om een profiel op een datingsite aan te maken en daarmee een ”nieuwe wereld” te openen. Het wordt mogelijk om tussen andere singles te zoeken op basis van leeftijd, woonplaats en interesse en om daarna contact met hen te leggen om eventueel af te spreken. Men kan ook deelnemen aan zogeheten ”events”. Dat kan van alles zijn; van een theaterbezoek met leeftijdsgenoten of een bezoek aan een singlebal met muziek en dans. Er zijn ook veel mogelijkheden om gezellig te chatten, te discussiëren en veel meer.

Divider

40plus vormt een goed fundament voor senior dating


Op deze website vindt u veel actieve, volwassen singles van boven de 60 jaar uit het hele land. Er is een gelijkmatige verdeling over de seksen, zodat er veel kansen zijn om een partner of nieuwe vrienden te vinden.

Er wordt eveneens een aantal jaarlijkse events georganiseerd, dus als u graag anderen ”in het echt” wilt ontmoeten dan is dat mogelijk.

Last but not least hebben we er alles aan gedaan om het zo gemakkelijk mogelijk te maken. Veel van ons zijn niet zo goed met de computer, dus het moet niet erg ingewikkeld zijn om een datingsite te gebruiken. Daarom wordt u goed door deze website geleid en heeft u een vraag, dan staan wij altijd klaar om te helpen. Wij bieden namelijk alle dagen van de week ondersteuning en tijdens werkdagen kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen.

Het is eenvoudig om te beginnen - klik gewoon hier om een profiel aan te maken. Wanneer het profiel is aangemaakt, willen we u aanbevelen om wat meer informatie over uzelf in te vullen, zodat andere mensen, die in u geďnteresseerd zijn, iets meer over u te weten kunnen komen.

Rest ons nog om u veel plezier en succes te wensen met senior dating. We weten zeker, dat u hier veel leuke dingen zult beleven!
40plus Danmark | 40plus Sverige | Contact