Dating 40plus
Welkom bij 40plus.be
Dé ontmoetingsplek voor 40-plussers
Menu
Dating
Chat
Datingsites
Gratis dating
Liefde
Contact: Man zoekt vrouw
Partner
Relatie
Relatiebureau
Vrienden
Flirt
Match
Dating boven de 50
Seniorendating

Relatiebureau op internet

40plus is één van meerdere relatiebureaus op internet, ook wel dating sites genoemd, waar men op basis van zijn eigen eisen kan zoeken tussen duizenden Denen. Het is gemakkelijk om 40plus als relatiebureau te gebruiken: maak een profiel aan, zoek naar een partner en neem contact op.

Relatiebureau in vermomming

We verbinden het begrip relatiebureau met de oudere versie van het moderne online daten. De gedachte achter de oude relatiebureaus is feitelijk de basis voor de huidige datingmogelijkheden.

Relatiebureau in oude tijd

De goede oude tijd


Als men op zoek was naar een geliefde, of liefst een echtgenoot, was het een hoop gedoe om daarmee te beginnen. Men wendde zich in zijn netste kleding tot één van de bureaus voor relatiebemiddeling. Die hadden personeel om mensen te interviewen en alles verliep ordentelijk. Men gaf zijn naam op, zijn woonplaats, zijn financiële staat en zijn wensen voor een toekomstige partner. Dat kon wel een paar uur duren en uiteindelijk verliet men het pand zwetend en licht gebogen. Men kon bovendien alleen maar hopen, dat het een betrouwbaar relatiebemiddelingsbureau was en dat het niet alleen maar op het geld uit was. Ook destijds waren er al oplichters en men was er niet zeker van dat de verstrekte informatie geheim bleef.

Opgehangen of?


Na één of twee dagen werd de informatie over iemand netjes opgehangen in de etalage van het bureau en voorbijgangers konden geïnteresseerd meelezen. Dat was natuurlijk slechts een geschreven versie van het ”aanzoek”, zonder de persoonlijke informatie, maar toch lachten andere mensen met een vrouw/man er vaak om. Durfde iemand van het andere geslacht toch het bureau binnen te gaan, gebeurde dat altijd met de grootst mogelijke discretie. Had men veel geld, dan stuurde men een bediende om de zaak te beoordelen en u kunt zich gemakkelijk de roddels voorstellen die dan onder de bedienden ontstonden.

Divider

Vroeger en nu


Ik weet zeker dat de bureaus destijds erg veel tijd kregen voor hun relatiebemiddeling. Het moet ook een behoorlijk vermoeiende procedure zijn geweest om te doorlopen en in de loop der tijd bedacht men meerdere manieren om contact te leggen.

Later begonnen de weekbladen ook als een soort relatiebureau te functioneren en een deel van het personeel van het weekblad was bezig met het matchen van mensen. Ik geloof dat ze dat nog steeds doen, maar dat weet ik niet zeker. Eén ding is zeker: men had en heeft bij de zoektocht naar een geliefde niet dezelfde voordelen als we nu hebben, nu internet een realiteit is.

Moderne relatiebureaus


Tegenwoordig is het veel gemakkelijker om in contact te komen met het andere geslacht. Men meldt zich op een datingsite en kijkt daar rond.

Een voordeel ten opzichte van de ”oude” manieren om een potentiële geliefde te vinden is dat de nieuwe vorm beduidend meer mogelijkheden biedt om contact te leggen. Op een website als 40plus kunt u zoeken naar een geliefde, vrienden en veel meer. De zoekmogelijkheden van de website bestrijken veel invalshoeken.

Als men een geliefde zoekt is het prettig om die persoon eerst te zien. Dat kan men doen door in elkaars dagboek te schrijven, door berichten in onze discussieforums te plaatsen, door deel te nemen aan events etc.

Men heeft derhalve de mogelijkheid om zich vanuit veel invalshoeken een beter beeld van de uitgekozen persoon te vormen. DAT is in vergelijking met de oude vorm het voordeel van de moderne vormen van relatiebemiddeling.

Uw huiswerk


Wanneer u zich aanmeldt bij een ”relatiebureau” als 40plus ontkomt u er niet aan om zelf ook actief te zijn. U hoeft natuurlijk niet meteen als een wilde tekeer te gaan, maar er zijn bepaalde dingen die u zelf kunt doen om succesvol te zijn op dit nieuwe platform. Schrijf een goede tekst, plaats een actuele profielfoto en neem deel aan de drukke wereld daarbuiten. Wanneer u actief en positief bent, zult u redelijk snel in contact komen met anderen, of u nu een geliefde of een mooie vriendschap zoekt. Veel succes en tot ziens op de website.
40plus Danmark | 40plus Sverige | Contact