Dating 40plus
Welkom bij 40plus.be
Dé ontmoetingsplek voor 40-plussers
Menu
Dating
Chat
Datingsites
Gratis dating
Liefde
Contact: Man zoekt vrouw
Partner
Relatie
Relatiebureau
Vrienden
Flirt
Match
Dating boven de 50
Seniorendating

Match

Op 40plus heeft u de mogelijkheid om uw perfecte match te zoeken op basis van een aantal criteria die u zelf opstelt. Wereldwijd hebben honderdduizenden mensen hun match al gevonden via online dating. Het is eenvoudig om te beginnen; u maakt gewoon een profiel aan en volgt de instructies. Veel succes met uw zoektocht!.

Match making voor ’volwassenen’

Het concept "matchmaking" is al erg oud met wortels in zowel religie als in gegoede families. Vandaag de dag betekent het echter vaak het matchen van een man en een vrouw via internet.

Het vinden van een match is tegenwoordig iets dat men zelf kan doen, bijv. via internetdating. Gelukkig maar! Want nog niet zo lang geleden was het heel normaal om mensen te matchen op basis van familie, welvaart, religie en uiterlijk. De vrijheid om zijn eigen partner te kiezen bestond niet. Vandaag de dag kan men zichzelf op een datingsite matchen met duizenden potentiële partners.

Matchmaking in "vroeger tijden" – op basis van religie en familie


Het matchen van twee jonge mensen werd in o.a. het jodendom en hindoeďsme gebruikt, waarbij een speciale religieus deskundige de jonge mensen matchte om zowel de families als God tevreden te stellen. Soms werden de sterren ook geraadpleegd, wanneer de astrologen uit die tijd meehielpen bij het vinden van de perfecte match.

Ook binnen met name gegoede en machtige families was het populair om de kinderen te matchen met andere personen, die in hetzelfde milieu verkeerden. In sommige delen gebeurt dit overigens nog steeds op grote schaal.

Het dwingen van kinderen om een partner te nemen, die vaak twee of drie keer zo oud is, is iets dat verreweg de meeste westerlingen niet begrijpen. We zijn vrije mensen, die het recht willen hebben om zelf te kiezen. Daarom vindt matching in westerse landen tegenwoordig op een heel andere manier plaats. Bijv. op basis van criteria als woonplaats, uiterlijk, interesses en veel meer.

Divider

We zijn vrije mensen geworden, met eindeloze mogelijkheden


In deze moderne tijden met bits en bytes is het leuker, eenvoudiger en heeft men veel meer vrijheid om een geliefde te vinden. We worden niet langer beperkt door wat onze ouders of een religieus leider vinden en daarmee zijn we vrij om onze eigen weg naar het geluk te vinden.

Er zijn legio mogelijkheden om een geliefde te vinden. Men kan een plaatselijke kroeg bezoeken of een hobby nemen en het op die manier proberen. Men kan in zijn vriendenkring of onder zijn collega’s zoeken. Of men kan het op de nieuwste manier proberen; namelijk dating via internet.

Moderne matchmaking in de vorm van Internet dating


Denkt u wellicht dat internet een rage is, een overgewaardeerde hype, dan moet ik u daarin ongelijk geven. Maar staat u (net als ik) open voor nieuwe dingen en heeft u de moed en interesse, dan biedt internetdating eindeloos veel mogelijkheden. U kunt gratis surfen langs talloze volwassen singles in uw omgeving, op basis van een keur aan criteria. Zoekt u bijv. een vrouw tussen 40 en 45 jaar, die niet rookt en van lange wandelingen houdt, dan kunt u al beginnen met zoeken nadat u simpelweg een datingprofiel heeft aangemaakt.

Er duiken massa’s resultaten op en het staat u daarna vrij om het profiel te zoeken dat u het meest interessant vindt en contact te zoeken met die persoon. Wordt u uiteindelijk een stel, dan kunt u uw naam bijschrijven op de enorm lange lijst met mensen, die hun liefde via internet hebben gevonden.

Divider

Vind uw match hier op 40plus


Hier op 40plus.be vindt u veel volwassen singles van boven de 40 jaar. We richten ons als website specifiek op de groep 40-plussers, dus als u de perfecte match zoekt kunt u zichzelf net zo goed vanaf het begin de beste kansen geven.

Op 40plus bieden we een geavanceerde (maar toch eenvoudige) zoekmethode, waarbij u op basis van uw eigen criteria een lijst met potentiële partners gepresenteerd kunt krijgen. Er is geen reden om de sterren of de lokale shaman te consulteren; het is zo eenvoudig om te beginnen dat we durven te beweren dat u binnen 5 minuten kunt zitten te kijken naar prachtige mannen of vrouwen in uw omgeving, die bij uw criteria passen.

Om te beginnen hoeft u alleen maar hier te klikken om een profiel op 40plus aan te maken – vervolgens is het een goed idee om uw eigen gegevens te updaten (zoals postcode, interesses, etc) – en daarna bent u klaar om tussen de profielen te zoeken. Zo eenvoudig is het!

Ik hoop dat dit artikel u verder heeft geholpen en dat u uw perfecte match zult vinden.
40plus Danmark | 40plus Sverige | Contact