Dating 40plus
Welkom bij 40plus.be
Dé ontmoetingsplek voor 40-plussers
Menu
Dating
Chat
Datingsites
Gratis dating
Liefde
Contact: Man zoekt vrouw
Partner
Relatie
Relatiebureau
Vrienden
Flirt
Match
Dating boven de 50
Seniorendating

Flirten via internet

Op 40plus komt u veel nieuwe mensen tegen. U ontmoet die mensen dus eerst via internet en later wellicht ook in het echt. Als het klikt tijdens een chat met een andere single, kan dat leiden tot een flirt en wellicht later tot een relatie. Online flirten is daarom inmiddels een belangrijke vaardigheid geworden.

Online flirten is vaak lastiger dan flirten in real life, omdat u geen gebruik kunt maken van lichaamstaal. Degene waar u mee flirt kan uw signalen niet zien en u kunt niet zien hoe hij of zij op uw signalen reageert. Daarom geven we u een aantal tips voor het online flirten.

Flirt

Wees terughoudend

Via een website als 40plus.be communiceert u op een andere manier dan normaal. Een gesprek verloopt langzaam omdat u met (vaak korte) teksten werkt en het dus relatief lang duurt om meer over iemand te weten te komen. Het kan dus ook wel een aantal sessies duren, voordat u iemand echt hebt leren kennen. Daarbij zendt u geen non-verbale signalen uit, die door de ander opgepikt kunnen worden en die hij of zij kan interpreteren als flirt.

Wilt u flirten op 40plus, maak dingen dan niet te zwaar. Houd het bij luchtige onderwerpen, waarbij u gemakkelijk een flirtende opmerking kunt maken en zo nodig snel weer over kunt stappen op een ander onderwerp. Wilt u meer de diepte in en ook zwaardere onderwerpen aansnijden, dan is flirten een stuk lastiger en moet u goed nadenken of het moment wel geschikt is voor een flirtende opmerking.

Taal is belangrijk

Bij flirten via internet is taal heel erg belangrijk. Het is prettig als u zich goed uit kunt drukken en het is belangrijk dat u dingen zorgvuldig formuleert, zodat ze niet op meerdere manieren zijn te interpreteren. Als u uw gedachten goed kunt opschrijven is dat een voordeel. Bent u minder bedreven in taal, probeer dan de berichten van degene waar u mee chat hardop te lezen. Op die manier kunt u ze wellicht beter duiden en begrijpen en komt het antwoord op deze teksten vanzelf in u op.

Tempo

Zorg dat de chat lekker snel loopt. Gebruik niet te lange denkpauzes en probeer het tempo van een ‘normaal’ gesprek aan te houden. Daardoor kunt u ook primair reageren, wat de ander een goed beeld geeft van wie u bent. U hoeft geen poëtische teksten of andere hoogdravende berichten te versturen om de ander te imponeren; wees gewoon uzelf! Om het tempo in een chat te houden is het handig om met enkele zinnen te werken en die vervolgens te versturen. Zo ontstaat er bijna een echt gesprek en kan de ander uw reactie snel zien. Vindt u het lastig om snel te typen, dan is het wellicht een goed idee om typeles te nemen.

Kwestie van proberen

Let nogmaals op het verschil tussen verbale communicatie en schriftelijke communicatie. In een gewoon gesprek kan de ander aan uw lichaamshouding, intonatie en ogen zien hoe u een bepaalde tekst bedoelt. Naast verbale communicatie maakt iedereen gebruik van non-verbale communicatie die een deel van uw boodschap vertelt. Vaak is dat het deel van de boodschap dat niet direct aan de oppervlakte ligt, zoals flirten. In een gewoon gesprek kan een tekst een bepaalde lading hebben, die in een geschreven tekst verdwijnt. Zegt u “sukkel” tegen iemand, dan kan daar een flirterige lading aan vastzitten, die niet altijd wordt opgepikt als u hetzelfde woord intypt in een bericht. Wees dus voorzichtig met dit soort teksten en probeer te ontdekken waar degene waar u mee schrijft op reageert. Welke flirterige teksten pikt hij of zij op en welke niet?

Let bij het flirten dus goed op uw taalgebruik. Een tekst kan al snel verkeerd geïnterpreteerd worden, waardoor er irritatie kan ontstaan of uw profiel gemeden gaat worden. Gebruik verder in eerste instantie niet teveel smileys. Dat kan ook irritant en minder serieus overkomen. Als u iemand beter kent, kunt u vanzelf meer smileys gaan gebruiken als u dat wilt.

De beste manier om het flirten te ontdekken is door met andere volwassen singles op 40plus te chatten. Ontmoet u iemand die u graag beter wilt leren kennen, begin dan een privéchat met deze persoon en wie weet leidt dat tot een flirt!

Divider

40plus Danmark | 40plus Sverige | Contact