Dating 40plus
Welkom bij 40plus.be
Dé ontmoetingsplek voor 40-plussers
Menu
Dating
Chat
Datingsites
Gratis dating
Liefde
Contact: Man zoekt vrouw
Partner
Relatie
Relatiebureau
Vrienden
Flirt
Match
Dating boven de 50
Seniorendating

Contact – van contactadvertentie tot online dating

Man zoekt vrouw, vrouw zoekt man; contactadvertenties zijn in de loop der tijd geëvolueerd van eenvoudige zwart-wit advertenties tot gedetailleerde en gemakkelijk toegankelijke advertenties op internet.

Contact

Contact zoeken met een potentiële partner is al sinds de tijd dat de homo sapiens op de velden in Afrika op jacht ging een belangrijk item voor de mens. Voor dit artikel is dat echter een te breed tijdsspectrum, dus concentreren wij ons op de moderne tijd en de ontwikkeling van de (al wat ouderwetse) contactadvertentie naar contact via internet.

De komst van het morseapparaat en de trein


Na de uitvinding van het morseapparaat door Samuel Morse werd het gemakkelijker om over grote afstanden te communiceren. Daarna werd ook de trein uitgevonden en was de logistiek goed geregeld. Contactadvertenties waren gekomen om te blijven en de voorwaarden daarvoor waren veel beter geworden.

Divider

Contactadvertenties: van gedrukte media tot internet


Contact op Internet Ook in West-Europa waren contactadvertenties in kranten e.d. een groot succes. Gedurende vele jaren was het de voorkeursmethode om een potentiële partner te vinden, als het niet lukte om een partner te vinden in bijv. de eigen vriendenkring. Door alle ontwikkelingen is het nu veel gemakkelijker geworden om een man of vrouw te zoeken; op internet kan men bladeren in de profielen van duizenden singles in de eigen omgeving. Zelfs met foto, beschrijving van interesses en veel andere dingen. Alle nieuwe mogelijkheden kunnen zelfs overweldigend overkomen.

Contact via advertenties – en de stigmatisering daarvan


Hier schrijf ik een klein stukje over de gewijzigde houding ten opzichte van het zoeken van een man of een vrouw via advertenties. Het zoeken van een geliefde via advertenties werd door velen lange tijd gezien als een ”laatste uitweg”. Iets wat men kon doen als men op een andere manier absoluut geen partner kon vinden. Veel mensen huiverden bij het idee, maar vandaag de dag kun je ongetwijfeld datingprofielen vinden van veel van de vroegere ”sceptici”.

Dating op internet in inmiddels al zo algemeen geaccepteerd, dat bepaalde onderzoeken laten zien dat een kwart van ons zijn liefde via internet heeft gevonden. Het is met andere woorden allang niet meer alleen voor ”nerds”. Er is plek voor ons allemaal.

Dating op internet – perfect voor ons hectische leven


Inmiddels vindt men nog maar zelden contactadvertenties in gedrukte media. Men zoekt een man of vrouw via internet. Achter de pc kan men rustig zoeken tussen de vele andere singles die ook een partner zoeken en men kan dat zelfs doen in zijn eigen nabije omgeving. Daarna is het gemakkelijk om te schrijven als men iemand tegenkomt die interessant lijkt en om een afspraakje te maken.

Contact via internet kan plaatsvinden in het tempo, dat men zelf wenst. Heeft u maar 5 minuten, dan kunt u prima even inloggen en kijken of er post is en checken of er toevallig een leuke man / dame online is, waar u contact mee op kunt nemen. Het is ook mogelijk om urenlang te relaxen en gezellig te chatten of wellicht mee te doen aan één van de vele single-events. De grenzen zijn opgeschoven, zowel voor wat algemeen geaccepteerd wordt als voor de mogelijkheden die er zijn.

Divider

En dan nu wat reclame ;)


Nu is er een datingsite, namelijk 40plus, die zich richt op singles van boven de 40 jaar. Daarom willen we tot slot een beetje reclame voor onszelf maken.

40plus Logo Divider

Op deze website vindt u meer dan 50.000 profielen, waarvan verreweg het grootste deel een man of vrouw zoekt. Het serieuze karakter wordt ongelofelijk hoog gewaardeerd en ons alerte supportteam staat altijd klaar om u op weg (om verder) te helpen met uw zoektocht naar een geliefde. U kunt hier veilig rondkijken en kijken of de ware zich hier verborgen houdt. Of u kunt kijken of u wellicht goede vrienden kunt vinden om ervaringen mee te delen.

Het is eenvoudig om te beginnen. Het duurt maar 2 minuten. Klik hier om een profiel aan te maken en u krijgt al toegang om op de website rond te kijken en te kijken of dit iets voor u kan zijn.

Erg veel plezier!
40plus Danmark | 40plus Sverige | Contact